pühapäev, 11. oktoober 2009

Haapsalu Sanatoorne Internaatkool

Reedel oli võimalus kolmel meie kooli õpetajal Sirlyl, Mail ja minul külastada Haapsalu Sanatoorset Internaatkooli ja käia ka Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses (HNRK). Õppekäik kooli jättis hea mulje, sest peaaegu igast koolimaja aknast avanes võrratu vaade merele. Klassiruumid olid väikesed ja ka võimla oli poole väiksem, kui meie koolis. Huviringe oli selles koolis kaheksa, neist enamus muusikaringid. Tasulisi huviringe koolis ei olnud. Väga põnevad olid käsitöö klassid, kus oli näha õpilaste loomingut ja sai kohtuda ka toredate juhendajatega.
Keldrikorrusel asusid tervist taastavad kabinetid- massaazituba, füsioteraapia ja veeprotseduuride ruumid. Põnevust tekitas tervisekapsel, mida sai ka proovida. Lõunat sõime Promenaadi Spa restoranis!
Peale lõunat oli meil Rehabilitatsioonikeskuse külastus, kus uudistasime terapeutide tööd. Olulise osa haigla patsientidest moodustavad selja-ja peaaju kahjustustega lapsed ning täiskasvanud. Taastusravikeskusel on vaid 102 statsionaarset taastusravi voodikohta, lisaks toimub patsientide ambulatoorne vastuvõtt ja ravi. Haigla meeskonda kuuluvad arst, õde, füsioterapeut, tegevusterapeut, psühholoog, logopeed ja sotsiaaltöötaja. Saime ka oma rohketele küsimustele vastused.
Tallinna tagasi jõudsime õhtul kella poole kuue paiku. Igati tegus päev oli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar