neljapäev, 24. veebruar 2022

Eesti Toidu Päev!

 Teisipäeval, enne vabariigi sünnipäeva toimus meie koolis Eesti Toidu Päev, mis on vana koolitraditsioon, juba üle kümne aasta!

Õpilased  tutvustasid eesti toitu läbi väga mitmesuguste retseptidega., kuigi kõigile klassidele oli antud võrdselt must vormileib, kilud ja karp mune!

Kõik neli pesa esitlesid oma retsepte kilust ja  õpilased  ning õpetajad said ka maitsta õpilaste omavalmistatud kiluleibu.

Väga terviklikult oli esindatud kollase pesa toidulaud, kus olid kiluleivad paigaldatud laevakujuliselt, seintel oli mereteemaline näitus ja ka taustmuusika oli merelaulude repertuaarist.Kogu selline läbimõeldud, terviklik kava tekitas degusteerides tõelise meretunde ja kiluleivad maitsesid ülivõrdes!

Kõigi pesade toidulaudu ehtisid eesti lipuvärvides dekoratsioonid ja kiluleivad olid rohkete kaunistustega.Eriliselt eriline tundus lisaõppe kiluleivataldrik, kus kaunistuseks oli kasutatud kevadisi lutserniidusid ja kilud olid ärapeidetud, tehtud nn.kiluvõide, mis maitses mahedalt ja värskelt, nagu kevad ja purjedeks olid keedumunast purjed, kus munakollane säras juskui kevadpäike ja lausa võlus sööma!

Tänud kõigile osalejatele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar