kolmapäev, 10. märts 2010

Looduslaps - seeme sai ka mulda

Täna paistis Botaanikaaia kohal päike juba väga kevadiselt aga lund oli küll veel kõrgete hangedena. Õppeklassis oli kevadet tunda juba palju rohkem, sest seemnepakid ja mullakott oli avatud ning ootas töökäsi.



Kõigepealt said õpilased teadmisi taime elutsüklist, Eestis esinevatest taimedest, mis toituvad putukatest ning uutest sõnadest: mis on külv, kuidas mõõta mullatemperatuuri külvi ajal, mis on külvitihedus, kuidas mõõta kasvukõrgust, milline on õige kastmine, mis on pikeerimine, taimeparasiidid ja palju muud.



Õpilased said ise külvata, kasta ja lõpuks ka markeerida, mida nad mulda külvasid. Kõigepealt sai külvata tomatit nimega Tiny Tom, siis külvati muru ja lõpuks kresssalatit-eks näis mis neist kõige kiiremini tärkab ja kas munapühadeks ka roheline muru kasvanud on.



Pika aga huvitava ja täis tegutsemislusti õhtupooliku lõpetas veel üks iseseisev töö - meisterdada tuli tööleht: kuivatatud taimedest kujundada taime elutsükkel. Selle said õpilased suurepäraselt hakkama.



Lõpuks suured tänud Nele emale, kes sõidutas meid kiiresti linna tagasi. Peagi ootame siis omakülvatud kevadet - topsikestes küll - aga isetehtud, hästi tehtud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar