kolmapäev, 19. september 2012

Lugemispesake "Üks lugu" ja seenelkäik

Teisipäeval alustas õpilaskodu õpilastele uus huviring-lugemispesake "Üks lugu".
Õpilased kuulasid Hans Cristian Anderseni jutukest "Vankumatu tinasõdur".Lugu oli põnev, täis armastusest ja vaprust ning õpetas õpilastele veelgi rohkem hoolimist  ning sõprust üksteise vastu.

Täna aga külastasid abikooli õpilased äsjaavatud Loodusmuuseumis seenenäitust,mis oli õpetlik ja puust ning punasest ette näidatud, et millised ikkagi on söögiseened ja millised mitte.Õpilased said teada, et peale punase kärbseseene on  veel olemas roosa, roheline, kollane  ning valge kärbseseen ning neist kõige mürgisem on valge kärbseseen!
Nägime ka, kuidas värskendati eksponaate: vanad seenesd vahetati uute vastu ning igapäev rikastub seenenäitus uute seeneliikidega, mida inimesed muuseumisse toovad, et teada saada, kas neid seeni võib söögiks kasutada.
Teisel ja kolmandal korrusel oli näha kaunist eesti loodust: metsa, raba, sood, looma-ja linnutopiseid.Töötubades sai eksponaate mõistatada: neid nuusutada, katsuda ning ära arvata erinevaid lõhnu.
Muuseumi õppetoad olid nii huvitavad, et siin võis pikalt aega sisustada ja uudistada aga kuna pool õppepäeva oli veel ees siis tuli kiirustada tagasi koolimajja.Meie õnneks või õnnetuseks oli tramm rööbastelt maha jooksnud ja oma teekond tuli lõpetada bussisõiduga!
Seekordne linnaruumi õppepäev oli väga vajalik ning õpetlik!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar