laupäev, 18. veebruar 2012

"Sõbrakesed" Ida-Virumaal

Kaks päikselist päeva veetsid lõimumisprojekti "Sõbrakesed" osalejad- meie kooli 10 õpilast ja viis õpetajat, Õismäe Kooli 10
õpilast ja kaks õpetajat ning Kohtla-Järve Ühisgümnaasiumi 10 õpilast ja kolm õpetajat Alutaguse looduskaitseradadel ning Pannjärve spordikompleksis. Ühiselt nauditi talverõõme-kelgusõitu ja suusatamist ning lihtsalt tunti rõõmu ühistegemistest-käsitöötubadest, mida oli lausa 6 erinevat,kus sai oma meisterdamisoskusi proovile panna ja õppida palju uut ja huvitavat.Tunti rõõmu laulumängudest, tantsudest, matkadest talvisesse metsa ning sportimist värskes õhus.Tore oli see, et projekt kestis kaks päeva ja tuli hotellis ka ööbida. Enamuse õpilastele oli see esimene kord- elada kahekohalistes tubades, kus on televiisor ja külmkapp ning vaadata telekat kasvõi ööläbi! Meeldejääv ja maitseterohke oli õhtusöök vene rahvusköögi roogadega, kus sealsed õpetajad olid küpsetanud ligi kakssada pannkooki erinevate täidistega ja maitses kõigile väga. Ka hommikune rootsilaud oli õpilastele teistsugune, sest sai valida ja süüa just seda, mida ise soovisid.Peale hommikusööki oli põnev meeskonnamäng läbi lumise metsa, kus tuli pildistada viis kõige huvitavamat talvise metsa elanikku ning leida üles kõige suurem puu. Kõik meeskonnad said ülesandega õigeaegselt hakkama ning peagi võib tulemusi näha sõbrakese blogis.Vastavalt tegevusplaanile jätkus meie teekond Kuremäe kloostrisse, kus julgemad võisid teha talisuplust pühas allikas ja tõesti, oh imet-leiduski üks julge vabatahtlik-Tondi kooli huvijuht, kes kümbles imettegevas allikavees ja ei tundnud külma!
Edasi kulges meie tee Ahtme alevikku, kus asus Kohtla -Järve Ühisgümnaasium ja seal ootas meid maitsev koolilõuna.Kui kõhud täis, oli aeg jagada kingitusi ja jätta hüvasti meie uute sõpradega, kes olid meie vastu nii väga külalislahked ja hoolitsevad, et keegi ei märganud mingisugustki keeleprobleemi, ju see oligi tõeline lõimumine kolme kooli vahel! Jääme pikisilmi ootama oma uusi sõpru Tallinnasse, meie kooli ning uus kohtumine toimubki juba märtsis ning siis mängime üheskoos teatritegemist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar