teisipäev, 26. jaanuar 2010

AHHAA,ninatark -lõhnav koguperenäitus!

Täna õnnestus 8a klassi õpilastel teha õppekäik uude AHHAA Tallinna Teaduskeskusesse, kus alates 18.jaanuarist on avatud koguperenäitus "Ahhaa, ninatark!"

AHHAA TEADUSKESKUS on lastele üks tore kooskäimiskoht, mis pakub küllaga huvitavat tegevust, tõsist teadust, praktilisi oskusi ja põnevaid seiklusi . AHHAA Teaduskeskus Tallinnas avati möödunud suvel, 20.augustil ja on avatud iga päev.

Täna jagati õpilastele kõigepealt töölehed, kus kirjas 14 lõhnaülessannet, millele tuli vastus leida. 8a klassi poistel kulus ülessannete lahendamiseks peaaegu kaks tõsist koolitundi. Kodundusõpetaja Ingrid Astok hindas peagi poiste tulemused ja samie teada, kes on kõige suurem asjatundja lõhnamaailmas. Mõni ülesanne oli päris keeruline: näiteks tuli ära arvata erinevate lõhnade järgi lillenimed. Kõik õpilased tundsid ära lavendli aga piibelehe, nartsissi ning roosi lõhna järgi oli üsna raske lillenime ära tunda. Tundub kummaline aga sooja piimalõhna oli väga mõnus tunda. Tuli veel nuusutada kuulsaid ja väga peeneid prantsuse parfüüme. Poiste üldiseks lemmikuks kujunes parfüüm nimega KENZO. Põnev oli värvi ja müra järgi lõhnu eristada - üldiseks lemmikuks kujunes niidetud murulõhn. Kõige halvem lõhn oli kloori lõhn, mis meenutas ujulat. Kõige toredam oli peeglitunnel, kus tundus väljapääsu leidmine täitsa võimatu, sest peegeluksi oli igas seinas mitu tükki korraga. Kui ülesanded lahendatud siis said õpilased veel pool tundi erinevate autodega rallitada ning palli mängida, punktide ja aja peale. Päris palju oli veel ka täpsuse, osavuse, tasakaalu ning reaktsioonikiiruse mänge. Harjutamine teeb meistriks! Loodame, et nii asjalikku õppepäeva tuleb õpilastele igas veerandis vähemalt kord ning edu tegijatele!

1 kommentaar: