neljapäev, 10. detsember 2009

jõululaat 2009

Täna toimus kõigile alati oodatud jõululaat. Kõik müügiboksid - arvult 23 olid täis soojust ja isevalmistamislusti. Jõululaada avasõnad ja tervituse tõi laadalistele Kristiine Linnaosa vanem härra Mihhail Korb, kes olenemata kiirest ajast jõuab alati ka meie kooli.



Kõige stiilsema müügiboksi tiitli pälvis sel aastal ökopood Sahvrike, kus võis imetleda ka näitust Pipargoogimaani, juhendajaks õpetaja Ingrid Astok.

Nutikama kingi - apelsiinipuukese - autoriks olid toimetulekukooli õpilased firmast Mütsike, juhendajaks õpetaja Katre Veide.

Pikendatud päkapikkude juurest sai iga laadaline osta endale või sõbrale kingiks ehtsatest männiokstest punutud jõulupärgi või lapitehnikas padjakesi. Nende toredate ja väga praktiliste kinkide juhendajaks oli õpetaja Kadri Aarik.


Uustulnuk meie laadal oli Astangu Rehabilitatsioonikesus. Nende õpilaste tööd pälvisid imetlust küll kogu müügiaeg. Erilist märkimist väärivad nende meisterdatud keraamilised päkapikud, kausikesed ning ehted.

Pätsu Vabaõhukool tõi kaasa omavalmistatud meetripikkuse jõuluingli ning palju maitsvaid piparkooke ning jõulukingikesi.

Päevakeskus Käo üllatas taas kunstiliselt väga kaunilt kujundatud jõulukaartidega, tänud õpetaja Marju Jõgisele.

Omal kohal oli 9a klassi jõululoos, kus iga loos andis toredaid ja maitsvaid kingikesi.

Õpetaja Heidi Loova tegutsemise koda oli täis praktilisi jõulukinke ja omavalmistatud moosi, kuivatatud õunu ning kõrvitsa-õuna kompotte.

Õpilaskodu üllatas suure piparkookidest valmistatud tordiga.


Toimetulekukooli kohvik oli täis maitsvaid suupisteid: makaronisalat, kohupiimast struudel, kiluleivad, mitmesugused koogikesed ja palju muud maitsvat. Kohviku tublid perenaised -õpetajad Evi, Silja ning Erika pälvivad igati kiitust ja tänu, sest armastus käib ju kõhu kaudu!

Uus mõte oli ka Rohelise ringi tuba, kus õpetajad ja ka õpilased tõid oma kasutatud riideid ning mänguasju. Müügist saadud raha saame kasutada Tallinna Loomaaia jäneste tarbeks, kellele oleme vaderiks.

Kiita võiksin hommikuni, sest igalt müügilaualt särasid omavalmistatud ja armastusega meisterdatud jõulukingid - suured tänud kõigile tegijatele!

Õnnelik oli ka noor päkapikk, kes oli jõuluvana poolt saadetud laadale piiluma, kuidas lastel luuletuste ja laulude õppimisega läheb ning kas kingisoovid on teele saadetud. Päkapikk teatas rahulolevalt, et kõigil õpilastel olid tõepoolest luuletused kenasti pähe õpitud ning mõni laps lõi isegi tantsu.

Rahule jäid nii ostjad kui müüjad, s.t. kõik laadalised. Juba on õpetajatel uued mõtted ja ideed, mida õpilastega tegudeks teha, selleks jõudu ja edu ning veelkord suured tänud!

1 kommentaar:

  1. Täname kõiki õnneloosi ostjaid! Teenisime endale klassiõhtu korraldamise raha.

    VastaKustuta