kolmapäev, 25. september 2019

Ülemaailmne koristuspäev!

Meie kooli 9a, 8v ja 8a klassi õpilased tegelesid prügi vähendamisega järjepidevalt, s.t. igapäevaselt ja terve septembrikuu vältel.
Põhiliselt vähendasime väikeprügi nii koolimajas sees kui ka ümber koolimaja õueala, lisaks kooli mänguväljak, spordiväljak ning õpilaskodu läheduses asuv Männi pargi mängualade ümbrus.
Kuna  prügi koristamine toimus regulaarselt siis arvasime, et saame kogu ümbruskonna puhtaks aga eksisime, sest igal esmaspäeval olid tekkinud uued prügialad just Männipargi, sprdi -ja mänguväljaku ümbrusesse.
Kõige levinum väikeprügi olid suitsukonid ja neid leidus kõige rohkem just mänguväljaku ümbruses.Palju oli ka nädalavahetusel tühjaks joodud pudeleid, eriti energiajoogi omi.Ebameeldivalt üllatas Männipargi mänguala, mis oli täis lennutatud vihmast ligunenud mängukaarde ning tühje alkoholipudeleid.
Kõige suurem ebameeldiv üllatus oli aga õpilaskodu läheduses asuva viiekordse eluhoone rõdualused, mis oli läbiakna-või üle rõdu loobitud olmeprügi:haisvad lastemähkmed, poolikud toidupakid, hallitama läinud leib j muud olmeprügi, sellest saime 40 l prügikoti täis haisvat ja vettinud olmeprügi.
Kõige tublimad prügivähendajad olid: Oskar 8a-st, Markus, Tormi ja Kristjan 8v ja Kert ja Alar 9a ,  ning Tanel ja Marko lisaõppe  klassist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar