teisipäev, 6. november 2012

Gustav Adolf II

Täna said õpilaskodu õpilased teada, et kus asub Rootsi-Mihkli kirik Tallinnas ja miks seal alati tähistatakse 06.nonembril rootsi kuninga Gustav Adolf  II surmaaastapäeva.
Kõigepealt kuulati traditsioonilist puhkpillikontserti dirigent Peeter Saani juhatamisel siis toimus jutlus kuningas Gustav Adolf II elust ja tema tähtsusest Eestile.Kuninga käsul ehitati Tartu Ülikool ja veel kaks gümnaasiumi eestlastele, et parandada meie õppimisvõimalusi.
Veel esinesid kirikupoistekoor ja õnnistati kõiki kirikulisi.Meid teretasid kättpidi Rootsi suursaadik koos oma prouaga ning nad olid väga huvitatud meie õpilastest ja koolist! Peale jumalateenistust ja pidulikku kontserti -paluti kirikulised maitsma traditsioonilist martsipanikooki, mille peale olid kaunistuseks pandud martsipanist kuninga portreed ja kirikuõpetaja Patrick jättis kättpidi hüvasti kõigi külalistega.Oli kuidagi õnnis ja ülistav tunne kui kirikust lahkusime, tundsime , et saime veidi ka targemaks vanadest sündmustest, mis on Eestis toimunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar