neljapäev, 15. märts 2012

projekt "Tagasi kooli", õpilaskodu emakeeleõhtu ning teater"Pal tänava poisid"

Juba hommik läks kiireks, koolimajja oli oodata külalisi, sest käsil oli projekt"Tagasi kooli".Kõik külalised, kes lubasid said ka tulla ja andsid väga-väga huvitavalt ning sisuka tunni. Unicefi -st olid härrased Toomas Palu ja Bruno Põld, kes näitasid multifilme õpilaste õigustest ja kohustustest ning jagasid õpilastele ka kingitusi.Briti Nõukogust aga pr.Kadri Talvoja, tema vestles 6 kl.õpilasega.Toreda ja põneva tunni andsid 8 klassi õpilastele Nele Noore vanemad, kes rääkisid metsa vajalikkusest ja hooldamisest ning tervishoiust Eestis. 7a,b klassi külaliseks oli Eesti tööandjate Keskliidu volikogu aseesimees hr.M.Virkebau Nooremas astmes andsid tunni Hendrik Rohtla isa, kes tuli klassi koos koeraga ja oh seda rõõmu ning lusti, mis siis lahti läks! 3b klassis andis tunni Kaspar Pauli isa R.Loik, kes näitas õpilastele imelisi fotosid Eestimaast ning kõik fotod olid pildistatud lennukist. Meie koolile jäi mälestuseks ka suur fotoraamat Eestimaast. 4a klassi õpilastele viis tunni läbi lapsevanem pr. K.Raave, kes jutustas õpilastele Eestimaad läbi nelja aastaaja. Ühises kohvilauas selgus tõde, et õpetaja roll on küll põnev aga pole sugugi kerge-anda tuli endast parim!
Uute kohtumisteni ja tänud, projekt "Tagasi kooli 2012"õnnestus suurepäraselt ning õpilased said teada- miks on Eestimaal hea elada!
Õpilaskodu õpilased tähistasid emakeelepäeva läbi erinevate kultuuride ning tutvustati läbi laulu ja luule ka keelemurrakuid. Iga rühm laulis või esitas luuletuse Viljandimaa, Võrumaa, Ingerimaa murdes. Huvijuht luges Juhan Jaigi luulet võrukeeles. Õpetaja A.Kask oli õpilastele õpetanud selgeks näidendi, kus otsiti päikest. Pärast emakeelepidu said 25 õpilaskodu õpilast võimaluse külastada Vat-teatrit ning näha etendust "Pal tänava poisid".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar