esmaspäev, 30. mai 2011

projekt"Sam Body Plays

17.-19. mail 2011 osalesid Tallinna Laagna Lasteaed-Põhikooli, Tallinna I Internaatkooli ja Õismäe Kooli õpilased Turu linnas (Soome) projekti „Sam Body Plays“ raames toimuval Leidliku väljenduse festivalil.

Turu linnast osales projektis 12 kooli, neist kolm olid hariduslike erivajadustega laste koolid. Projekti Soome osapool on aastaid osalenud Tartus toimuval erivajadustega laste Savilinnu teatrifestivalil, kus neile avaldas muljet Tallinna erikoolide huvitegevus. Nii saigi alguse idee kutsuda Tallinna Laagna Lasteaed-Põhikool, Tallinna I Internaatkool ja Õismäe Kool Leidliku väljenduse festivalile.

Tallinna koolid valmistasid igaüks ette näitemängu, mitu näitust (foto, tarbekunst, maal), müraorkestri kontserdi ja õpilaste või õpetajate ansambli etteasted. Kõikide koolide projektijuhte liitis ühte, toetas ja julgustas haridusameti koolivälise töö peaspetsialist Merike Kivimäe.

Projektist osavõtt andis erivajadustega õpilastele võimaluse kogeda merereisi ja suurel laval esinemist, tõstis laste enesehinnangut ja parandas toimetulekuoskusi. Samal ajal oli see suurepärane võimalus leida uusi sõpru ja laiendada oma silmaringi. Lapsed tutvusid Turu linna vaatamisväärsustega: Turu loss, käsitöölinnak, ARS NOVA kultuurikeskus ja Sealife Helsingis. Paljudele lastele oli see esimene merereis suure laevaga. Lapsed saabusid Tallinnasse tagasi rõõmsate ja õnnelikena ning suurepäraste reisimuljetega.

Erivajadustega õpilaste osalemine festivalil sai teoks tänu Tallinna Haridusameti, Sotsiaalministeeriumi, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti toetusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar