kolmapäev, 20. mai 2009

Kiirrongiga Tallinn-Tartu-Tallinn Savilinnu Festivalile


Peale emadepäeva ja Kanutiaia laulufestivali viis meid Tallinn-Tartu kiirrong Tartusse, Emajõe äärde teatri loomingufestivalile Savilind. See tore ja kiire sõit sai teoks tänu AS Edelaraudtee!


Osalesime lausa kahe abikooli etendusega - 6a ja 8a klassilt. Meiega liitusid ka PÕK-i (pikendatud õppe õpilased) ja Õismäe Kool. Nii, et üks rongivagun sai korralikult õpilasi täis. Nii, et sel aastal toimus Tartusse sõit lausa integratsioonina.


Teatrifestivalil oli kokku 15 etendust. Poole vähem etendusi kui möödunud aastal! Ei tea kas annab tunda majanduskriis ka sellel toredal festivalil? Peale etendust soovisid 6a ja Õismäe Kooli õpilased ka Tartu linna näha ja nii suundusimegi Tartu Linna Kunstimuuseumi. Seal saime toreda majanäituse ja ka ühes töötoas osaleda. Kunstihaldjas, kes meid õpetas oli kunstiteadlane pr.Reeli Kõiv, kes on ka toredate kunstiraamatute autoriks. Ta õpetas meile graafikat ja me meisterdasime linoollõikes kaarte.


Peagi tuli suunduda tagasi Emajõe teatrisse, kus kuulutati välja savilinnu Festivali võitjad. Parima meesnäitleja tiitli sai 6a klassi õpilane Lennard Kaik, kõige noortepärasem etendus oli meie 8a klassi näidend "Isevärki koolitund" ja kõige terviklikuma näidendi tiitli tõi ära meie 6a klassi etendus "Marjakobar". Kõik õpilased ja ka õpetajad said tänatud lillede ja suurte kommikarpidega.

Tagasi Tallinnasse jõudsime õhtul, kella 20-ne ajal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar