teisipäev, 15. oktoober 2024

Tallinna NOORTEVOLIKOGU kolm simulatsioonipäeva!

 13-16.oktoobril toimus kolm simulatsioonipäeva Tallinna Noortevolikogu juhtimisel, kus said osaleda ka meie kooli kaks õpilasesinduse liiget Reimo 8a ja Valmar 6a klassist

 Tallinna Linnavolikogu simulatsioonipäevad võimaldasid noortel kogeda, kuidas poliitilised otsused sünnivad.Neile selgitati, kuidas töötab linnavolikogu, kuidas koostatakse ja võetakse vastu erinevaid õigusakte.  Simulatsiooni käigus said õpilased arendada oma suhtlemisoskusi, kriitilist mõtlemist, meeskonnatöö võimekust ja oskust teha kaalutletud otsuseid.Kõik päevad olid töised, eriti tegusad ja põnevad olid teine ja kolmas päev, kus tuli osaleda mitmes töötoas. Meie õpilased valisid rahatarkuse  ja kuidas teha edukat intervjuud, millega said Reimo ja Valmar suurepäraselt hakkama ning tulid neljandale kohale raha investeerimisoskustes.Nad olid kõik kolm päeva pressitöötaja rollis ja küsisid kuuelt fraktsioonilt küsimusi, milliseid noori puudutavavaid teemasid arutati.Väga kõnetasid" Eesti 200" ja "Isamaa" arutelud noorte huvitegevuse üle, samuti suvised malevas töötamise võimalused ning kuidas saada autojuhi lubasid juba koolis õppimise ajal..Kolmas päev toimus Tallinna Linnavalitsuse hoone istungite saalis, kus mängiti läbi linnavalitsuse istungjärk kõigi kuue fraktsiooniga ja noored said endale teha ka Youthpassi.Kolm päeva simulatsiooni oli põnev ja pingeline aga õpilased said olla uutes rollides, leida  uusi tuttavaid ja põnevaid teadmisi poliitikast, kuidas sünnivad kokkulepped ja mis on hea meeskonnatöö.


pühapäev, 13. oktoober 2024

Piip ja Tuut teatris teatriprojekt ""Vanalinna valvurid"

  Eesti Eriolümpia raames said tasuta etendusele sai meie kooli 30 õpilast. Etendus oli väga lustlik ja õpetlik, mängisid Linnateatri kolm näitlejat. Õpilased said ka ise osaleda etenduses, mis tekitas publikus suurt rõõmu.Etenduse muutis omanäoliseks formaat, mis andis publikule võimaluse aktiivselt kaasa elada kolme toredategelase: Vana Toomase, Pika Hermanni ja Paksu Margareeta seiklustele Tallinna vanalinnas.

neljapäev, 10. oktoober 2024

Eiffeli torn Teletornis ehk torn -tornis!

 Hoolimata paduvihmast matkasid õpilased vapralt teletorni, mille külastuseta lihtsalt ei saa ja sügisvärvid on kõrgelt pilvepiirilt võimas imetleda. Seekord aga üllatas 21-sel korrusel asuv Eiffeli torni 135. aastapäeva sünnipäevanäitus, mis oli asetatud ringselt ja väga põnev uudistada.Õpilased hakkasid ka ise arhidetkideks ja joonestasid omanimelise torni.Teletorni õuealal asus ikka veel köisripptee liuglemiseks-vabalangemiseks, mis meeldis kõigile ja oh seda liulendamist tugevas vihmasajus, sest mis saab olla parim vihmasajust, mis kraevahele sajab?!

esmaspäev, 7. oktoober 2024

Meediakonverents NATO korraldusel.

 Õpilasesinduse liige Lisette 8a klassist osales koos huvijuhiga laupäeval meediakonverentsil"Mis võlub meedias" Tallinki konverentsisaalis, kus arutati milline peab olema`üks hea kooliajaleht.Head nõu andsid ajakirjanikud Dannar Leitmaa  "Õhtulehe" peatoimetaja, uuriv ajakirjanikTuuli Jõesaar, ajaloolane Jaak Juske, NATO ühenduse esimees Krista Mulenok ja palju teisi värvikaid prominente-USA Suursaadik Eestis George P. Kent, kes tervitas osalejaid eesti keeles.Ühiselt mängiti tutvumisbingot ja tutvustati ka oma kooli ning kooliajalehte.Palju häid mõtteid ja nõuandeid andsid kõik esinejad-väga sisukas ja töine õppepäev oli.

Roosa õpetajate päev!

 Liputõstmisega alustati enne 9 hommikul ja siis tuli 9-klassi õpilastel proovida õpetaja ametit vaid a klasside õpilastele.Õpetajad said samal ajal tervituskontserdi aatriumis oma kooli õpilastelt.Kell 12.30 oli kool õpilastest tühi ja õpetajatele oli kaetud kaunis kohvilaud koos õhupallimerega, kus õpetajad tundsid end õnnelikult ja rõõmsalt-tänud korraldajatele!

Muusikapäeva tähistamine!

 Seekord esinesid Nõmme muusikakooli puhkpilliansamblid ja puhkpillimuusika võlus kõiki kuulajaid.Õpilastele tutvustati puhkpille liigiti ja võimsalt kõlas saksofonide kvintet.4-nda korruse õpilased said kuulda oma  saalis muusikaõpetajate Kahro ja Ele poolt väikese kontserdi koos laululastega.