neljapäev, 30. mai 2024

Tutipäev lõpetajatele!

 Kauniks traditsiooniks on kujunenud lõpetajate ärasaatmine tutipäeval, kui kogu koolipere seisab spaleeris ja lehvitavad lõpetajatele, kellel enam koolitunde ei ole, vaid eksamiteks ettevalmistumine.Hoiame pöialt ja soovime meie kooli 17 lõpetajale tuult tiibadesse ja eksamite õnnestumist!

Õpilaskodu Teletornis!

 Teletorn on saanud meie õpilaste lemmikuks, kuhu alati tahetakse minna uudistama ja õuealale kiikuma.Seekord olid õuealal ka õppetelgid püsti ja õpilased said uusi nippe ja teadmisi kuidas õigesti käituda kui on eriolukorrad:tulekahju, ohtlikud olukorrad ja esmaabi vajav inimene.Õpilastele meeldis kõige rohkem tulekolde kustutamine.Tundsime endid kui "KEAT" võistlustel, mida kahjuks enam ei korraldata.

Teatrifestival "Savilind"

 "Savilinnu Festival 2024" Tartus oli seekord juubelihõnguline, sest just täpselt 20 aastat on "Savilinnu" teatrifestivali Tartu Sadamateatris korraldatud!

  Meie kooli esindasid 5a klassi õpilased etendusega "Vahva rätsep".
 Esinemine sujus lustakalt ja tõrgeteta, sest väga hästi olid õpilased oma osa selgeks õppinud ja saime ka lavaproovi eelnevalt teha, mis lisas julgust!
Auväärse zürii otsusega toodi Tartust ära kaks eripreemiat:Rasmus 5a-st sai parima pearolli mängimise eest ja meie etenduse kavaleht oli nii põnevalt kujundatud, et saime ka kavalehe eripreemia, mida anti välja esmakordselt 20 aasta jooksul!
Etendust "Vahva rätsep" saavad näha 4-nda korruse õpilased omakorruse saalis 3.06.2024 kell 10.45

kunstiprojekt "Valgele valgega" Mektorys!

 Oh seda rõõmu ja lusti, mis paistis ligi saja õpilase silmist, kes olid kokkutulnud üle kogu Eestimaa Valgamaast Haapsaluni-kõik nad nautisid ühisnäitust, mille sisse võis lausa "uppuda" ja saada süvitsi teadmisi kunstiajaloost, sest nõnda põnevalt olid kujundatud kunstitööd Picassost Moneeni, ka eesti kunstnikud Navitrolla, Köler , Viiralt olid esindatud-seda kõike peab nägema oma silmaga, sest hetkel on näitus tagasi meie omas koolmajas, teise korruse galeriis-kunstiklassi lähedal-tulge uudistama!

Harjumaa õpilasesinduste konverents "Kajas"

 Juba traditsiooniks saanud õpilasesinduste konverents on täis uusi teadmisi ja õpitubasid! Seekord esindas meie kooli Walter, sest ta oli kogu õppeaasta vältel kõige aktiivsem kohalkäija õpilasesinduse koosolekutel esmaspäeviti ja ta oskas alati näha ka kooli kitsaskohti, mida parendada.Seekord valis Walter õpitoa, mis kandis pelkirja "Probleemide lahendamisoskused" ja sellega sai Walter leidlikult ja rahumeelselt hakkama!

Kreeka reisimuljed õpilaskodu õpilastele!

 Seekord reisisime läbi fotode Kreekale, Rhodose saarele.Õpilased said teada kreeklaste kommetest, rahvustoitudest, kaunist kultuurist ja loodusest.Sai ju olümpiatule süütamine alguse just  Kreekast ja peagi jõuab olümpiatuli Prantsusmaale, kus toimuvad sellel suveolümpiamängud juba XXXIII korda ja need algavad 26.07-11.08. 2024 ja suvi ongi täidetud spordiga, loodame ka medaleid Eestimaale!

näiteringi etendus "Ninatark"

 Näitering esitas väga õpetliku ja naljaka etenduse "Ninatark Drako"varjuteatrina.Ise tehti nukud, millega mängiti väga meisterlikult juhendaja Are Uderi õpetusel.Artur tegi ka meisterliku kuulutuse ja etendust sai uudistada kogu koolipere, kellel huvi!

"Noor Meister" Lillepaviljonis!


Kaari Sillamaa muusikal "Lilled emale!2

 Väga nauditav muusikal algavale emadepäeva nädalale, kus tulvil nii tantsu kui laulu- ka võrukeelset ja mis peaasi, et emadepäeva pidu toimus kaunis kooliõue staadionil-päev täis päikest ja armastust läbi muusika!

laupäev, 11. mai 2024

Nutiringi õpilased Kännukuke raamatukogus emadele kingikesi meisterdamas!

 Igal Neljapäeval on nutiringil väga põnevad tegevused, seekord seati sammud  meie kauaaegse partneri Kännukuke raamatukogu nutilaborisse, eesmärgiga meisterdada üllatuskingike emale.Õpilased kasutasid nutiprogrammi,oma disainioskusi ja soojapressi ning kaunis kingike saigi meisterdatud ja mis peaasi-ise tehtud, hästi tehtud!

Õpilaskodu õpilased Kadriorus, jaapani aias!

 Kevadematk peale väsitavad koolipäeva Kadrioru parki, jaapani aeda on justkui meditatsioon, puhastumine-akude laadimine, sest kevad oma arglikus-roheluses pakub silmailu ja teeb hingele pai.Õpilastele meeldivad väga ka mänguplatsid ja Retke teeääres, Russalka läheduses, kus saab  kiikuda, ronida ja teha ka tasakaaluharjutusi, peale selle merevõlud ja laevad!

kolmapäev, 8. mai 2024

Õpilaskodu õpilased MUBA-s eurovisiooni kontserdil!

 Ennetades päris Eurovisiooni mõne tunniga Malmös said õpilaskodu õpilased võimaluse näha MUBA noorte muusikute kokkupandud Eurovisiooni kontserti läbi aegade ja see oli tõeliselt võimas sissejuhatus õhtusse, päris ehtsasse Eurovisiooni 2024 Malmös.Vanu eurohitte kuulsime prantsuse keeles, kõlasid kaunid Abba ballaadid, itaalia laule aga ka  eurolaule eesti keeles-igati superalgus euroõhtusse, sest peagi sai näha televiisori ETV kanalilt esimest poolfinaal, kuhu platseerusid ka meie naabrid Leedust ja Soomest!