laupäev, 19. märts 2016

Emakeelenädal ja reedeke koos lastekirjanik Leelo Tunglaga

Esimene klass esitas nukukestega näidendi "Kakuke" ja lisaõpe esitas koolielu teemalise filmijupi.
Reedel nägime 4a ja4v esituses "12 kuud", mis samuti loodusefilmina kokkupõimitud
3a esitles eelmise aasta "Kalevipoega" samuti läbi filmi aga põnev oli siiski.
Toimetulek esitas igal nädalapäeval etendusi;teisipäeval-Merepidu, kolmapäeval-"10 kala" ja "Süda tuksub", neljapäeval-"Kass ja haug", "Merevalitseja ja vaalad" ning reedel "Kuldkalake"ning "Kadunud täpid"
Veelgi põnevamaks tegi emakeelenädala lastekirjanik Leelo Tungal, kes külastas meie kooli.Külakostiks tõi kirjanik kaasa "Hea lapse" ajakirja ja lasteraamatu miunasjuttude kogumikuna.
Kõigepealt esitasid Leelo Tungla luuletusi 2a ja 2 v klassi õpilased.
Kirjanik rääkis oma lapsepõlvest ja kuidas sai temast kirjanik. Ta tutvustas õpilastele oma loomingut ja luges täiestu uusi luuletusi, mis veel raamatusse polegi jõudnud
.Õpilased said esitada hulganisti küsimusi, millele Leelo meeleldi ka vastas.Nad said teada kirjaniku hobidest, pereelust ja ka sellest, kui kaua võib võtta aega raamatu kirjutamine-vahel isegi kümme aastat! Nii juhtus Leelo Tungla raamatutega"Seltsimees laps" ning "Samet ja saepuru"
Leelo Tungal jagas toimetulekukooli õpilastele autogramme  ja külastas meie kooli raamatukogu, kus oli näitus tema loomingust ning ka seinaleht.
Kodunduse klassi õpilased olid küpsetanud külalisele tatra-ja speltajahust ning kõrvitsast väga tervislikud pidukoogid, Juhendajaks väga kaasaegne ja tervislikku toitumist soovitav õpetaja Ingrid Astok.Kirjanik sai ka koogiretseptid ja koogikesi  koduteele kaasa, samuti õpilaste omatehtud kaardikesed ja  kevadise lillekimbu.
Lastekirjanik Leelo Tungal loodab tulevikus näha ka meie õpilaste loomingut ajakirjas "Hea laps!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar